Användarnamn:
Lösenord:

48 days to go. Mardrömmar.

Hej kära ni.

Här sitter en blivande brud med magknip. Idag var Vegas och jag lata så vi bestämde oss för att köpa pizza istället för att laga mat. När vi kom hem mindes jag att jag för ca en månad sedan sa "Nu blir det ingen pizza innan bröllopet!"Jag önskar att jag hade kommit på det innan... dessutom åt vi godis på det. Min mage hatar mig och bestraffar mig.

Inatt vaknade jag med megaångest. Men jag blev snabbt ganska lättad över att det bara var en dröm. Jag tycker att bröllopsmardrömmarna har inträffat förvånansvärt sällan för att vara en tjej som alltid drömmer mycket och konstigt. Det har varit väldigt skönt. Men i natt hade jag en väldigt hemsk dröm. Jag och min familj satt i en jätteliten stökig lägenhet. Jag hade just kommit på att det var idag jag och Vegas skulle gifta oss och insett att jag inte hade något smink, håret var i en slarvig tofs, jag hade inga solister och ingen brudbukett. Klockan var halv tre och jag tänkte att jag kan sjunga själv men kom på att kantorn hade velat träffa solisterna "någon timma innan". Jag var ju inte ens påklädd och vigseln började om en halvtimma. Hade jag ens duschat?

Jag insåg också att jag hade missat min tid hos frisören och att jag inte skulle ha tid att göra nåt åt mitt hår. Och buketten kom jag på, den fanns ju i Linköping och även om mamma skulle hämta den så skulle hon inte komma i tid till vigseln och just det, blomsteraffären stängde ju ändå vid två. Jag kunde föreställa mig min ensamma brudbukett stå kvar där i butiken när alla hade gått för dagen. Jag vet att jag tänkte i drömmen att "herregud, nyss var det ju i allafall mer än en månad kvar, vad hände med tiden? Hur har jag kunnat missa att fixa allt detta!" Jag försökte komma ihåg om vi hade tidigarelagt bröllopet och om vi nu hade det, visste gästerna om det??

Det var ungefär då jag vaknade upp med ett ryck och såg mig om och slutligen insåg att jag bara drömt allt.... Phew!! Tyvärr är det här nog bara början på en lång serie mardrömmar som håller i sig tills den stora dagen.

 

nightmare

 

2010-04-25 22:47:18
 

49 days to go. The Dress, the Bling.

hmm har nog räknat fel innan men enligt the knot (vem orkar räkna själv liksom) är den 49 dagar kvar. För er som är observanta alltså och inte får ihop det med tidigare inlägg.

Har hämtat klänningen idag. Äntligen! Passade på att prova den igen för att se att den satt bra. Jag har gått ner nästan två kilo (av okänd anledning) men den satt ändå jättebra. Kunde inte vara mer nöjd!! Passade även på att prova den med mina smycken från Esprit som jag fick av m o p i examenspresent.

 

       esprit   esprit3

 

Nu ska jag dricka kaffe och slappa hela dagen. Eller det som är kvar av den.

Trevlig helg

 

2010-04-24 18:00:12
 

Wedding Pompoms

Så här fina pompoms skulle jag gärna ha som dekoration. Om tid finns! Gå till Once Wed så kan du se hur man själv kan göra dem.

 

pompom1

pompomhowto

pompom

 

2010-04-24 11:27:18
 

52 days until we walk down the aisle :)

Jag som borde förbereda inför morgondagen har fastnat här vid datorn med bröllopssurfande så klart.

Inte mycket nytt att säga. Har mailat kantorn och frågat om han kan spela ett par extra sånger (ingen press tjejer, men det är ju bättre att avboka sen om ni inte sjunger, eller så anlitar vi "Rosen") Av längtan till dig är en av sångerna och den andra heter precis som min blogg (eller tvärtom:)) The Luckiest. Den har han kankse inte hört så jag tänkte skicka noternai god tid.

Det är ju några veckor kvar men min mamma har redan satt upp sig på to do listan och hon ville gärna dekorera kyrkan. Har nu suttit och tittat runt och blivit inspirerad. Lite synd är det att man inte gifter sig ute...

 

weddingaisledecorations

 

 

2010-04-22 23:27:38
 

Violinist efterlyses

 

Vi ska gå in till Canon in D som spelas i klippet men vi skanar tyvärr en violinist. Jag är ju själv en stjärna på fiol som några av er kan intyga, men jag kan ju inte spela och gå in samtigit;)  Så om det finns någon där i Valdemarsvik med omnejd som spelar fiol så vill vi ha dej (okej, jag vill ha dej. Vegas bryr sig nog inte så mycket just oom detta.) Men annars tycker jag den är fin på bara piano också! Nu ska vi bara komma på nån bra låt att gå ut till... hmmm förslag? Gärna något lättsamt. Funderar på Trumpet voluntary, den är lite käck:)

2010-04-21 21:37:51
 

53 days to go. Dikter o sånt.

Hej ni dödliga! (som en elev brukar hälsa oss andra)

Idag känner jag mig lite low. Vet inte varför riktigt, det kan ha med snön att göra men det kan också vara för att jag sov för länge och drömde konstiga drömmar. Det kan också vara att det luktade så mycket svett på Röda korset att jag trodde jag skulle falla ner död.

Nyss pratade jag med tärnan om diktläsning. Sen dog hennes telefon så vi får väl fortsätta en annan dag. Men i alla fall så började jag söka lite på dikter om kärlek. Den allra finaste dikten, om man kallar den det, tycker jag är det här utdraget ur Kärlekens lov i 1 Korintierbrevet:

 

Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk.
Den brusar inte upp,
den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten
men gläds med sanningen.

Allt bär den,
allt tror den,
allt hoppas den,
allt uthärdar den.
Kärleken upphör aldrig.


Jag har för mig att den nästan ingår automatiskt i vigseln men om inte så vill jag absolut att hon ska läsa den! Men annars har jag nog hittat en annan fin.

Idag har Vegas och jag funderat lite på psalmer också. Vi hoppas det går bra med prästen att vi väljer två sommarpsalmer.  Det är roligast när så många som möjligt kan sjunga med och de flesta kan ju de klassiska sommarpsalmerna.

 

sommar

Här kommer en stulen sommarbild, och så glömmer vi att det snöade idag. För det var verkligen deprimerande.


2010-04-21 19:43:38
 

54 days to go

Dålig uppdatering, mmm... jag ska aldrig säga såna saker som att jag ska uppdatera ofta.. men jag ska fortsätta försöka... Har varot busy, busy med att gå på bröllop, träffa m o p och förbereda för intervju (yaay, kan inte fatta att intervjun är över, som jag oroat mig) men nu lugnar det kanske ner sig lite?

Tog ut segern lite i förskott vad det gäller tårtverkstan tror jag, utkörningskostnaden var nämligen ganska hög. Kanske inte orimligt hög, vad vet jag om sånt, det kanske är jättebesvärligt, men det var nog lite för mycket för oss med tanke på vad vi kan göra för de pengarna istället. Så nu står hoppet till att Sockerbagarna är lite billigare.

 

Mer en annan dag....

 

 

 

2010-04-21 00:11:39
 

58 days to go

Idag hade jag fått svar från Tårtverkstan och det var goda nyheter! Innan var vi rädda att det skulle vara för långt från Linkan till Gryt men tydligen ska det gå bra. Jippie!

Har även fått mail från prästen och allt verkar vara i sin ordning men vi ska inte träffa honom än på ett tag (eller tja.. det är ju inte så långt kvar).

Så nu när tårtan nästan är fixad, är nästan alla "stora" saker klara!

Dags att börja tänka på detaljerna, exempelvis hur vi ska pimpa barbiebilen?

 

car

carwedding

just-married

 

 

2010-04-15 22:01:33
 

59 days to go

Tänkte vara duktig och försöka uppdatera en gång per dag nu innan bröllopet:) Vi får väl se hur det går.

Bröllopet just nu:

Kostym: Häromdagen medan jag var och jobbade hade FedEx varit här med Vegas kostym. (Haha, först nu inser jag att vissa kanske läser Vegas som Vegas ...hummm, ni hör ju inte min betoning... alltså som i flicknamnet Vega :D men det ska alltså Vegas vara som i Las Vegas)

Hursomhelst, de hade lämnat paketet till vår mystiska granne längst bort på loftgången, en kvinna jag aldrig hade sett innan. Hon kunde inte svenska men jag pekade och gestikulerade och sa paket och FedEx många gånger så då gick hon till slut ut på balkongen (...jepp!) och hämtade ett paket som hon gav mig med en frågande och tveksam min. Jag tackade hundra gånger och hon log lite osäkert. Sen vände jag och började gå men kände hennes blick i ryggen. Hon stod och tittade på mig ända tills jag nått min egen dörr och då vände jag mig om och vinkade lite åt henne sen gick jag in.  Hon kanske står kvar än, jag vet inte. Long story short: Kostym -Check

Fast nej... Kostym inte check. Kavajen var inte slimfit enligt vårt tycke så Vegas klagade lite hos Suitopia och de var verkligen jättehjälpsamma! Cred till dem för att de är så serviceminded! Så nu har de skickat efter en ny! Byxorna satt dock som en smäck, bra det!!

Tårta: Har mailat Tårtverkstan och Sockerbagarna och hoppas på dem nu, att det ska gå att frakta tårtan så pass långt.

Candy Buffet:I helgen fyndade jag söta tänger i Viken. De ska vi ha i godisbuffén har jag tänkt. Och sen kan man ha dem att ta kakor med när bröllopet är över. Ni vet, jag har ju jämt kafferep..:) Tur att jag har Vikens Auktionsbyrå  runt hörnet, och kanske extra tur att typ Juli inte har det, hon skulle handla och handla...

 

candybuffet

 

2010-04-14 20:33:56
 

Vad var det jag sa?

Vegas o jag: Hej, vi ska gifta oss och behöver en bröllopstårta, kan ni fixa det?

Konditor: Oja! *Pekar ivrigt på en bild av en viss sportkändis med make och en tårta* Det är bara att ni väljer färg på tårtan och färg på rosorna och smak.

Vegas o jag: här är lite bilder (bilderna nedan)

Konditor: Mm, men det går inte att tårtorna ligger sådär ovanpå varandra. Utan det måste vara olika våningar.

Vegas o jag: Mm, men på de här bilderna så har man ju det så.

Konditor: Jaaa, det är för att ni ska tycka att det är fint....

Vegas o jag: Jaha...

Konditorn: Och den där *pekar på en av bilderna* det är ju sidenband på den.

Vegas o jag: ja, det vet vi.

Konditorn: Ja, det måste man ju ta bort när man äter den. Och den där *pekar* det är ju en plastbukett som ligger ovan på den... Så det kan man ju inte äta.

 

Ja, jag orkar inte ens återge allt hon sa, men det vi kunde konstatera att var att vi inte skulle låta dem göra vår tårta. Dessutom riktade hon sig bara till mig "Vilken gillar du bäst?" "Hmm tjaa det är ju ett gemensamt beslut" "Ehmm.. mm men vilken gillar DU bäst?".

Bara att leta vidare....

 

 

2010-04-11 17:49:40
 

Delish!

hej hopp. Idag har jag mailat lite tårtförslag till en konditor och hoppas att han inte säger "nae, vi gör bara princesstårtor och inget sånt därnt amerikanskt". Nej jag har ingen aledning att tro att just han säger så, men efter att ha tittat runt på samtliga Norrköpings och Söderköpings bagerihemsidor så kan jag konstatera att allt ser ungefär likadant ut. Hoppas jag blir motbevisad. De här förslagen skickade vi. Vilken tycker ni? Den blå ska vara rosa om vi väljer den... Och vilken smak ska man egentligen välja?

 

pinkweddingcake

anemone  dogwood bluecake  blackwhitecake

Sen när jag mailat såg jag de här fina, typiskt. Nåväl, om de kan göra de ovan kan de nog göra dessa med.

cute  dotsweddingcake

Imorgon ska jag posta blanketterna för hindersprövningen och efternamnsbyte, men det ska väl inte vara några krångliheter. (Jag är ganska säker på att vi inte är släkt:) ) Kul i alla fall! Känns lite spännande. Ingan och Vegas Fagner:) Fast, Vegas ska behålla sitt efternam som mellannamn.

Klart slut.

 

2010-03-29 23:59:23
 

Bestämma blommor

Ja vad ska man ha? Jag vill ha anemoner som ni ju vet men det verkar som att just juni inte är säsong för dem. Innan har jag tyckt att rosor är för vanligt, men det är ju faktiskt fint, dessutom känns det som att man verkligen kan välja exakt de färger man vill ha. Vi kommer ha ljusrosa, hot pink (vet inte om det översätts med cerise kanske..) och vitt i blombuketten. Jag tänkte ta kontakt med floristen och se om hon har några bra tips på vilka blommor man ska ha.

hotpinkwhite

 

2010-03-14 00:03:07
 

Kostym: check

Lite stiltje på bröllopsplaneringsfronten just nu. Men häromdagen beställde vi kläder till Vegas från suitopia. Smidigt som attan. Mäta lite här, mäta lite där, hur många fickor? Enkelt sprund? Var bara att kryssa i och fylla i precis hur man ville ha det. Men vi kanske inte ska rekommendera något innan vi fått hem den:) Men vad vi läst om suitopia hittills så är det bara bra omdömen!

 

groom

 

Antagligen borde jag också fixa med nån som kan göra tårtan och kanske prata med floristen? Får lägga upp lite nya tårtbilder här och ha en omröstning tror jag!

Uhh är såå trött trots cappuccino och promenad i solen.. Och ikväll är det ju kent och allt. Hmm.. Får sluta gäspa och gaska upp mig lite!

 

2010-03-10 15:07:15
 

Fotograf

Kollade just på filmen Bröllopsfotografen och för sin titel innehåller den sparsamt med bröllop, liten besvikelse bröllopsnörd som jag är.  Men det var en okej film i alla fall, särskilt om man kan relatera till livet i en liten håla, även om det vissa saker var sjukt överdrivna.

Hur som helst så har vi ju såklart också en bröllopsfotograf. Vår duktiga fotograf heter Emma  och vi hade turen att hon kunde tänka sig vara med nästan hela dagen! Tror det är kul efteråt att kunna titta på foton från förberedelser hos frisören, gästerna och massa annat och int bara porträttbilder.

paparazzi

 

2010-02-27 00:34:04
 

Happy, happy!!

Har just varit och provat klänningen och det gjorde mig jätteglad den här blöta, gråa fredagen. Dels blev jag glad för att den känns så rätt, det är verkligen min klänning och dels för att den satt som en smäck och hon bara ska göra några små ändringar. Så när jag klafsade hem från Festyran gjorde det inte så mycket att stövlarna blev fyllda med vatten (jag vet, jag borde antagligen skaffa nya)!

Tärnan: Det var lite roligt för att underkjolen fortfarande var för stor:) Jag saknade dig lite då, du hade ju så bra hand med den, men jag klarade mig till slut på egen hand!

Glad fredag på er allihop!

2010-02-26 15:02:40
 

Slöja eller inte slöja?

Idag fikade jag med en vän och hon frågade om jag kommer att ha slöja. Hmm.. Jag har som ni kanske minns köpt en men vet inte om den passar i färg eftersom den är vit och klänningen ivory. Men vi kom fram till att man nog känner sig lite extra brudig med en slöja och att det är enda tillfället man får att ha på sig slöja.. (nåja, brudslöja iaf). Kollade runt lite på slöj-bilder och kunde konstatera att det är skillnad på slöja och slöja...

Följande går bort om ni frågar mig (hoppas ingen tar åt sig personligen, smaken är ju som baken):

Tjocka kanter på slöjan. Förresten, kanter på slöjan är över huvud taget inte min grej.

 

bridal veil

 

Mantilla/stora spetskanter på slöjan, det går an när man tittar lite längre ner på slöjan men när det ligger spets uppe på huvudet (och kanske nästan ut över pannan) ser det lite konstigt ut, som att ha på sig en av farmors gamla dukar (jag vill understryka att min farmor gjorde utomordentligt fina dukar). Men för all del, det finns säkert fina spetsslöjor också.

 

lace

 

För många lager. Ser lite för crazy ut helt enkelt.. lite tacky...

 

3tiers

 

Allt för korta slöjor (med undantag för bird cage)

 

short

 

So what's left then?

Långa slöjor, tunna. Provade en tillsammans med en underbar Lillyklänning och det var jättefint. Slöjan blev som en del av klänningen.

chapel

 

Gillar när slöjan är en del av frisyren/sitter under frisyren snarare än täcker den.

summer05 veil8a

Något liknande den sista bilden kommer jag nog ha om jag ska ha slöja, någon som går i alla fall ner till armbågarna, som har max två lager och som sitter under håruppsättningen. (Obs. betackar mig för kommentarer om brudslöjans innebörd.)

 

Imorgon är det provning av klänningen som gäller! Hoppas nu inte jag gått ner det hon la ut;)

 

 

2010-02-25 23:31:46
 

Måste testas!

 

whoopie

 

Okej, det här har väl inget med bröllop att göra, men när jag surfade runt lite på bröllopsbloggar hittade jag recept på Whoopie Pies. Jag har förstås inte testat dem än, men jag kan nästa slå vad om att jag kommer älska dem. Choklad o marshmallows, hur kan det bli fel liksom? Snygga dessutom. Orkar inte översätta recptet, men ni kan gå in här . Ska prova i helgen!

 

 

2010-02-24 22:17:15
 

Inbjudningarna

Nu har nog alla berörda fått sina inbjudningar till vårt bröllop, så jag lägger upp dem här om någon vill ha inspiration! Inte bästa fotot, I'm well aware...

 

inbjudningar

 

 

2010-02-26 18:25:41
 

Insnöad på håruppsättningar

 

Hittade lite fler fina uppsättningar:

 

updos2

 

 

2010-02-21 23:32:28
 

Härligt:)

Får jag mina gäster att göra det här?

Brian & Eileen's Wedding Music Video. from LOCKDOWN projects on Vimeo.

 

 

2010-02-21 01:02:47
 
Om
Ingrid Fagner
april 2024
ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Sök i bloggen
Kategorier
Arkiv
Länkar
Administration